Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru z kiślem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 30 dkg
cukier 1 szklanka
sok ze śliwek mirabelek 2 szklanki
woda 1,5 litra
kisiel cytrynowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru z kiślem cytrynowym

Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki. Wrzucić go do garnka z wodą, dodać sok i cukier, zagotować. Kisiel dokładnie rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody i zagęścić nim kompot (wlewając kisiel należy szybko mieszać, żeby nie zrobiły się kluski).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 06.11.2011 18:35
pyszny do picia- ja często zaciągam kompoty kisielem....
Mysiunia 21.09.2011 19:07
smaczny
Mysiunia 21.09.2011 19:07
smaczny
Weronika_eM 03.08.2011 18:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak