Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZERWONA KAPUSTA PRUŻONA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
kostka rosołowa 2 sztuki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
cukier 1 łyżka
kapusta czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: CZERWONA KAPUSTA PRUŻONA

Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić, wycisnąć z soku, wrzucić na wrzącą wodę i kilka razy zagotować. Odcedzić i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny.

Mąkę zasmażyć na maśle. Zasmażkę rozprowadzić rosołem. Dodać kapustę, cukier, sok z cytryny, prużyć pod przykryciem na bardzo wolnym ogniu, do miękkości. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.02.2013 11:16
smaczna :)
Jodaj 18.02.2013 11:16
smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak