Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KULEBIAK Z FARSZEM Z KAPUSTY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg.
mleko 1 szklanka
jajko 9 sztuk
masło 250 g.
drożdże 25 g.
kapusta 2 główki
grzyby suszone - -
masło 1 łyżka
przyprawa uniwersalna - do smaku
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KULEBIAK Z FARSZEM Z KAPUSTY

Mąkę rozrobić z rozczynem drożdży i letniego mleka, dodać 4 żółtka, jedno białko oraz szczyptę soli. Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ostygnięte ciasto rozwałkować do grubości połowy palca. Na ciasto nałożyć warstwę masła, ciasto złożyć i rozwałkować do poprzedniej grubości. Tak samo rozwałkować i przełożyć masłem z 3 razy.

Kapustę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, poszatkować i udusić na maśle z cebulą. Oddzielnie ugotować grzyby, odcedzić, posiekać, dodać do kapusty.
Jajka (4 sztuki) ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać a następnie dodać do kapusty.

Farsz przyprawić magi, pieprzem ziołowym, czarnym, wymieszać, położyć na ciasto, posmarować rozpuszczonym masłem, zawinąć ciasto, zlepić boki, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika na ok. 20-30 min.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak