Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
margaryny
mąka
sól
pieprz
bułka czerstwa
ser żółty
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

pokrojoną cebulę dusić w margarynie na złoty kolor.Oprószyć mąką i nie mieszając zaczekać aż się zrumieni .Zalać wrzącą wodąi gotowaćpod przykryciem 25 minut .Całość posolić i doprawić pieprzem .Z bułki usmażyć grzanki,posypać je utartym serem żółtym, wrzucić do zupy i wstawić na 15 minut do gorącego piekarnika.Grzanki i ser powinny utworzyć na powierzchni rumianą skorupę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak