Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
Goździki całe Prymat
cynamon Prymat
dynia 1 kg
ocet 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w occie

Dynię pokroić w kostkę. Z wody, octu (10%), cukru i przypraw przygotować zalewę i zagotować. Do garnka wrzucić dynię, zalać gorącą zalewą, zostawić do ostygnięcia do następnego dnia. Zlać zalewę. Dynię ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać powtórnie zagotowaną zalewą. Słoiki zamknąć i pasteryzować ok.15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.03.2013 06:48
pomysłowy przepis
rzenia15 12.11.2011 21:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak