Wielkanocne fusion – sos do jajek :

Wielkanocne fusion – sos do jajek :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 czubate łyżki majonezu

  • 2 łyżeczki Sosu Sambal Oelek

  • 2 łyżki Sosu śliwkowego

  • pieprz mielony do smaku

  • szczypta Ksylitolu do smaku ( cukier brzozowy )

  • 3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki ( świeżej )

  • 3 łyżki drobno pokrojonego szczypioru

  • 3 łyżki drobno pokrojonego miąższu z pomarańczy

  • jogurt

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać .Podawać na świeżo do jajek na twardo .Robić taką ilość by zeszło na bieżąco ( zawsze można dorobić ).

Podpowiadam , że można dodać również utartego czosnku i podawać np do pieczonego drobiu .

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

22.01.2015 13:31
pomysłowa miseczka

Joanna108

24.06.2011 09:47
fajne te fusion :) i pewno smaczne

Katarzyna156

18.10.2010 23:27
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat