Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier 10 dag
sok z cytryny 1 łyzka
miód 20 dag
kremówka 1 szkl
płatki migdałowe 10 dag
wiśnie 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z wiśniami

wiśnie umyć osączyć ciasto rozmrozić pokroić na niewielkie kwadraty płaskie foremki do babeczek nasmarować oliwą lub sklarowanym masłem wylepić kawałkami ciasta ponakłuwać je widelcem i ewentualnie do każdej porcji wsypać trochę grochu by ciasto sie nie wybrzuszyło w czasie pieczenia piec w temp 180 C przez około 15 minut 3/4 owoców wydrolować pokroić wrzucić do rondla dodać miód cukier sok z cytryny podlać odrobiną wody i dusić przez 15 minut na małym ogniu ugniatając co chwilę widelcem aż powstanie dość gęsta masa upieczone ciasteczka napełnić masą wiśniową i kilka minut zapiekać w gorącym piekarniku po wyjęciu wystudzić udekorować kleksami bitej śmietany pozostałymi owocami i płatkami owocowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 23.11.2011 20:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak