Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jaja 1 szt
sól 1 łyżka
masło 20 dag
truskawki 50 dag
cukier 4 łyżki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki babci

z mąki jaja oleju i około połowy szklanki zimnej wody zagnieść ciasto jak na poierogi rozwałkować ułożyć na placku zimne kawałki masła złożyć ałość jak koperte oraz rozwałkować ponownie złozyć schłodzić powtórzyć wałkowanie wykrawać kwadraty o bokach 8 cm truskawki przesypać cukrem na każdym kwadracie ciasta ułozyć dorodną truskawkę starannie zlepić brzegi pierożków piec w temp 220 C przez około 15 minut. na koniec posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak