Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem z zielonych szparagów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1,5 kg
bulion warzywny 6 szkalnek
pieprz
sól
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem z zielonych szparagów

Szparagi kroimy na 3-centymetrowe kawałki, podsmażamy w rondelku na maśle przez ok. 5 min (tak, by nie spalić masła i nie przyrumienić szparagów). Wlewamy bulion i gotujemy do momentu, kiedy szparagi lekko zmiękną. Wyciągamy ok. 1/5 szparagów (później dodamy je do kremu) a pozostałe jeszcze chwilę gotujemy. Jak szparagi zmiękną studzimy, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odłożone wcześniej kawałki szparagów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.08.2013 10:49
Lubię taka zupkę :)
dianix 29.01.2012 12:08
nie jad?am jeszcze
suzana 24.05.2011 09:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak