Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapka śniadaniowa wiosenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb żytni 2 kromki
majonez 1 łyżeczka
sałata młoda 4 liście
jajko 1 szt.
pomidor cherry 1 szt.
rzodkiewka 1 szt.
bazylia 4 szt.
keczup do dekoracji
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kanapka śniadaniowa wiosenna

Kromki chleba posmarować majonezem, obłożyć 2 listkami młodej sałaty ze środka główki, obok połozyć po 2 plastry jajka ugotowanego na twardo, na środku ułożyć połówkę pomidora cherry, po 4 kawałki rzodkiewki. Na jajku położyć po 2 listki bazylii, zrobić kleks z keczupu, doprawić wszystko solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 31.05.2011 18:46
pomysłowe muszę kiedyś wypróbować
suzana 24.05.2011 09:25
pięknie wygląda
Małgorzata113 24.05.2011 08:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak