Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 l
cukiier 60 dag
Goździki całe Prymat 12 szt
migdały 1 dag
cynamon 1 szt
orzechy włoskie 60 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: likier orzechowy

orzechy umyć przekroić je na cztery części włożyć do małego gąsiorka razem ze sparzonymi i obranymi ze skórki migdałami cynamonem i gożdzikami zalać spirytusem oraz szklanką przegotowanej i wystudzonej wody zakorkować i pozostawić na ok 4 tgodnie szklankę wody zagotować z cukrem połączyć z przecedzonym spirytusem przelać do butelek przez lejke z watą zakorkować i pozostawić na ok 10 miesiecy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 24.05.2011 08:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak