Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kutia małopolska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szkl
ziarna pszenicy 1 szkl
miód 1 szkl
orzechy laskowe 50 dag
rodzynki 50 dag
płatki migdałowe 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: kutia małopolska

pszenicę umyć dokładnie zalać wodą i zostawić na noc a nastepnego dniz zaś ugotować odcedzić i wystudzić mak zalać wrzątkiem zostawić na ok 2 godz a gdy napęcznieje odcedzić i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę rodzynki sparzyć wrzątkiem miód podgrzać wymieszać z makiem dodać orzechy rodzynki oraz pszenię przełożyć na koniec do salaterki i udekorować płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 27.12.2011 11:11
super polecam
Małgorzata113 24.05.2011 08:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak