Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z wody

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 500 g
sól do smaku
bułka tarta pikantna do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z wody

Brukselkę, po umyciu wkładamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy do uzyskania miękkości - ok 15-20 min. Na patelni rozgrzewamy trochę masła (ok 2 łyżek) i dosypujemy bułkę tartą. Czekamy aż bułka wsiąknie masełko i lekko zarumieniamy. Polewamy brukselkę i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.08.2013 00:05
bardzo lubię brukselkę
Krystyna32 09.06.2013 06:49
lubię brukselkę
olkaaa 21.09.2012 12:11
uwielbiam brukselkę
Katarzyna59 05.07.2012 19:54
super
[email protected] 20.06.2012 09:05
Smaczne
zuzanna_z 31.03.2012 12:24
smaczne
ziutula
ziutula 15.01.2012 20:39
zjadam w takiej wersji jak jestem głodna wieczorem...
szyba 24.05.2011 09:05
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak