Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złocista tarta serowopomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielony tłustego sera 50 dag
cukier 1 szkl
jaja 1 sz
pomarańcze 3 szt
esencja waniliowa 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
ciasto francuskie 1 opakowanie
orzechy włoskie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: złocista tarta serowopomarańczowa

ciasto rozmrozić rozwinąć na oprószonej mąką stolnicy i odciąć wokół pasek szerokości ok 1,5 cm resztę przełożyć na blachę wyścieloną pergaminem nakłuć widelcem dolepić wokół odcięte paski by powstał rant posmarować rozmąconym jajkiem posypać 2 łyżkami cukru piec ok 20 minut w temp 220 C ostudzić i delikatnie spłaszczyć środkowa jego część pomarańcze starannie wyszorować z jednej wycisnąc sok a pozostałe obrać i pokroić w plasterki grubości 5 mm serek wymieszac z resztą cukru esencją waniliową 2 łyżkami soku z pomarańczy i odrobiną soli krem zaś tym posmarować ciasto rozłożyć na nim plasterki pomarańczy i posypać orzeszkami pistacjowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 24.05.2011 09:09
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak