Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
czosnek do smaku
ziele angielskie do smaku
marchewka 2-3 sztuki
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka z piekarnika

Golonki obgotować na małym ogniu z takimi przyprawami jak: ziele angielskie, liście laurowe, 2-3 ząbki czosnku itp.
Jak już mięso będzie troszkę miękkawe, wyciągnąć z rosołu, osuszyć, obsypać przyprawami i przełożyć do rękawa piekarniczego. Można dołożyć tam czosnek, i zioła. Piec w piekarniku aż mięso będzie miękkie. Na koniec przeciąć rękaw piekarniczy i jeszcze piec golonki w piekarniki aż nabiorą złocistego koloru.
Taką golonkę można podawać z ziemniaczkami lub z chlebem i musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 19.01.2012 18:43
palce lizać
olivka 04.12.2011 15:35
pycha do piwka:-)
ziutula
ziutula 17.11.2011 16:08
ja z golonki naj...lubię skórkę
Angelika10 03.11.2011 21:28
wygląda super
MAR3STA 14.10.2011 18:49
jak nie przepadam za golonką ale ta wygląda rewelacyjnie
FAFIK 15.09.2011 21:39
Apetycznie wygląda!
IZABELA29 06.09.2011 08:50
pysznie i do syta
misia53 07.06.2011 13:14
TO DLA MOICH MIĘSO POŻERACZY
Halusia 28.05.2011 21:41
Dobre...
pawel6 27.05.2011 09:07
coś w sam raz dla mnie....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak