Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ziemniaczane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
mąka 30 dkg
masło lub margaryna 3 łyżki
ser żółty 15 dkg
sól
papryka mielona do smaku
tłuszcz do formy
jajko 2 do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ziemniaczane

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy i przeciskamy przez praskę,dodajemy 2 jajka mąkę,stopione masło i doprawiamy do smaku i wyrabiamy.Wałkujemy i wycinamy szklanką krążki,smarujemy je jajkiem i posypujemy startym serem wymieszanym z papryką i układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.06.2011 08:30
super
Misiek1 24.05.2011 09:26
apetycznie się zapowiadają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak