Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krusztadki ziemniaczane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
masło 2 łyżki
margaryna do smarowania formy
natka pietruszki
śmietana 1/2 szklanki
ser żółty 10 dkg
jajko 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: krusztadki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i przeciskamy przez praskę,gdy przestygną ucieramy z masłem śmietaną żółtkami i startym serem a następnie łączymy z ubitą z białek pianą i doprawiamy do smaku.Przekładamy do małych foremek wysmarowanych tłuszczem i zapiekamy w gorącym piekarniku.Podajemy do mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 20.09.2011 10:01
bardzo interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak