Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z buraków i kwaszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 4 szt,
cebula
szczypiorek usiekany 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny
sól
cukier
pieprz
kapusta kwaszona 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z buraków i kwaszonej kapusty

buraki umyć ugotować obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,połączyć z pokrojoną kwaszoną kapustą,cebulą,szczypiorkiem oraz oliwą z oliwek przyprawić do smaku solą,pieprzem cukrem i sokiem z cytryny wymieszać wszystkie składniki i na chwilę odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 07.07.2013 23:37
smaczna :-)
Seba 28.05.2012 09:48
pycha
Ewelina38 14.08.2011 23:40
bardzo lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak