Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolówka na kwaśno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 litr
kapusta biała 30 dkg
pomidory 2 szt
jabłko kwaśne 2 szt
tłuszcz 4 dkg
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
majeranek
sok z cytryny do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
fasola 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolówka na kwaśno

Fasolę uprzednio moczoną zalewamy wywarem i gotujemy aż fasola będzie półmiękka i,w tym czasie kroimy kapustę obieramy pomidory i kroimy jabłka na mniejsze kawałki.Z tłuszczu i mąki robimy zasmażkę.Do fasoli dodajemy pomidory kapustę i jabłka przyprawiamy do smaku i gotujemy wszystko razem do miękkości.Pod koniec dodajemy sok z cytryny,pieprz ,majeranek i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 22.09.2011 13:13
smaczna
anemon 04.06.2011 07:24
Ciekawy przepis, dla mnie zupełnie nowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak