Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w bekonie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1 kg
bekon 30 dkg
wino 0,5 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w bekonie

polędwiczki pokroić na kawałki dł 5 cm oprószyć przyprawami i odstawić n a1 godz. Po tym czasie owinąć każdą plastrami bekonu i sipąc wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej i lekko obsmażyć. Wlać wino i zagotować i przykryć polędwiczki dusić ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.10.2012 21:24
zapewne smaczne jest to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak