Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 sztuka
żółto 1 sztuka
drożdże 40 g
mleko 250 ml
cukier 4 łyzki
cukier puder do smaku
masło 125 g
sól do smaku
twaróg 250 g
tłuszcz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe

Drozdze wymieszac z cieplym mlekiem. Odstawic d wyrosniecia. Z maki, jajka, 2 lyzek cukru, cukru waniliowego, soli, rozczynu i zimnego rozpuszczonego masla wyrobic ciasto i odstawic do wyrosniecia. Ser utrzec z reszta cukru i zoltkiem. Na kawalkach ciasta polozyc 1 lyzke sera, uformowac kulki. Wylozyc na wytluszczona blache piec 35 min w temp. 170 stopni. oproszyc cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak