Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w sosie paprykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
margaryna
wino półsłodkie czerwone 1 i 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w sosie paprykowym

Kaczkę umyć, osuszyć, podzielić na porcje i posypać paprykami i solą. Mięso włożyć do pojemnika, szczelnie zafoliować i włożyć do lodówki na całą noc. Kaczkę obsmażamy na rumiano na margarynie, podlewamy winem i odrobiną wody. Dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie. Sos zagęszczamy zaprawą z mąki i odrobiny wody , doprawiamy do smaku solą.Podajemy z ziemniakami i sałatką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 29.06.2013 23:27
Kaczki to ja jeszcze w życiu nie robiłam :D
PaniMISIOWA 14.05.2012 17:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak