Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chamula

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kasza jęczmienna 1 szkl
kasza gryczana 1 szkl
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chamula

kaszę jęczmienną moczyć przez kilka godzin i obgotować gryczaną tylko opłukać na sicie ziemniaki obrać umyć pokroić na połówki zalać wrzącą wodą posolić i ugotować do miękkości wywar zaś odlać do innego naczynia a ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków wsypać kaszę dodać trochę odlanego wywaru wszystko przełożyć do kamionkowego naczynia i zapiekać w nagrzanym piekarniku do ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 28.03.2012 19:21
pycha
Joanna108
Joanna108 26.08.2011 07:52
nazwa intrygująca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak