Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z grzybkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki duże
kukurydza w puszce 1 sztuka
marchew 1 duża
pieczarki marynowane 1 słoik
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 i 1/2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z grzybkiem

Pałki umyć włożyć do garnka ,wlać ok. 1 i 1/2 litra wody, dodać obraną marchew, ziele,pieprz , liść laurowy i kucharka. Wstawiamy na ogień, gotujemy do miękkości . Mięso i marchew wyjąć, wywar przelać przez sito, odmierzyć 3/4 litra doprawić do smaku solą w razie potrzeby ,dodać żelatynę i mieszać tak długo aż się rozpuści.Odstawić aby przestygło.Kukurydzę odcedzić, pieczarki wyjąć z zalewy i przekroić na połówki.Mięso oddzielić od skóry i ,kości potem rozdrobnić.Na dno pojemnika ułożyć pieczarki ,warstwę pokrojonej marchwi,kukurydzy,mięsa i znowu warstwa kukurydzy.Całość zalać przestudzonym wywarem z żelatyną, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc aby dobrze stężało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.08.2012 18:12
pyszniutka
PaniMISIOWA 25.06.2012 20:18
super
Anulka75
Anulka75 25.04.2012 10:30
apetyczna
smakowita 16.04.2012 14:56
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Sarenka 02.11.2011 07:49
Jakie kolorowe! Szkoda, że nie lubię galarety :]
Monika-twin 15.06.2011 10:29
Wygląda zachęcająco!
Motorek 25.05.2011 09:17
piękne i na pewno smaczne
Emilia22 23.05.2011 18:20
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak