Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
mąka tortowa 1 kg
drożdże 8 dkg
mleko ciepłe 3/4 litra
masło 10 dkg
żółtko jajek 6-8 szt
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone pierogi

Z podanych składników zagnieść ciasto.
Po wyrośnięciu rozwałkowywać partiami na grubość ok. 1-2 cm.
Wycinać krążki, nałożyć farsz i zlepić brzegi.
Zaraz po zlepieniu smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
Usmażone pierożki wykładać na papierowe ręczniczki do odsączenia.

Farsz:
Kapusta z grzybami wg uznania smakowego.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 21.02.2014 22:03
pyszne pierożki
Ela15 13.02.2014 10:43
fajny przepis
alaaa 30.01.2014 14:17
pyszne i chrupiące
m1monika 03.01.2014 12:37
bardzo lubię :-)
Ola1young 01.12.2013 13:18
lubimy takie :)
Malgorzata549 07.10.2013 16:07
pyszniutkie
Róża1 16.09.2013 14:55
pyszne są te pierożki:-)
adelajda 22.06.2013 17:33
lubię pierogi
Bernadeta1 14.04.2013 00:31
ciekawy przepis
Kuchareczka2 24.03.2013 11:21
pychotka hmmmm
Pani Domu 08.02.2013 09:11
pyszne są takie pierogi
Beata23 13.01.2013 22:48
bardzo dobre
ewaa 01.01.2013 12:12
ciekawy przepis
traktorek 26.10.2012 22:35
ciekawe
kuklik 11.10.2012 16:51
interesujące
pierniczkowo 07.10.2012 14:04
bardzo lubię:)
RenataZ-et 29.06.2012 16:35
lubię takie
romanrafal
romanrafal 25.06.2012 17:00
smaczne
Goya 22.06.2012 07:30
ciekawe
Norgiusz 28.05.2012 13:26
mniam
Rybciia 21.05.2012 09:51
uwielbiam takie pierożki :-)
Papryczka 12.05.2012 15:39
smaczne
V_kuchareczka 11.05.2012 20:39
Ciekawy przepis
caralajna 26.04.2012 07:49
lubię smażone
Dorian 10.04.2012 14:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak