Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól - do smaku
kiełbasa podwawelska 20 dkg
olej do smażenia - według uznania
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
makaron łazanki 25 dkg
cebula 1 szt
kumin - mielony
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z młodej kapusty

Kapustę kroimy na (w miarę) kwadratowe kawałki, wielkości makaronu. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (al dente). Na oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, smażymy przez 5 minut często mieszając. Dorzucamy kapustę i smażymy kolejne 10 minut. Wsypujemy ugotowany makaron, przyprawiamy i ciągle mieszając smażymy jeszcze przez 2 - 3 minuty. Przykrywamy patelnię i pozostawiamy łazanki na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 23.05.2011 18:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak