Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki pieczarkowo-serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 duża sztuka
ser żółty 10 dkg
rozmaryn 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki pieczarkowo-serowe

Pieczarki oczyścić i pokroić.Na patelni zeszklić obraną i pokrojoną cebulę dodać pieczarki. Chwilę podsmażyć doprawić do smaku przyprawami i odstawić aby przestygło.Wymieszać ze startym serem , jajkiem i bułką tartą.Z masy uformować kotleciki obtoczyć w bułce i usmażyć na rumiany kolor. Najlepiej smakują z surówką z kapusty pekińskiej i porem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 25.06.2012 20:16
ale fajne, będę musiała zrobić takie
magduś83 20.06.2012 23:15
mniam mniam
kate.500 18.06.2012 22:36
super
Mariusz10 10.05.2012 15:38
smacznie brzmi
smakowita 01.03.2012 20:48
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
IZABELA29 23.09.2011 08:32
smakowicie się zapowiadają ,muszę takie zrobić
Magdalena67 14.09.2011 13:23
apetyczne danie
bursztynek 23.08.2011 22:54
też mi się podoba :)
Beatris 24.05.2011 11:16
Bardzo ciekawy przepis.
pawel6 24.05.2011 10:52
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak