Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowa tarta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
szpinak mrożony 40-50 dag
cebula 3 szt
jajko 1 szt
czosnek 3 ząbki
śmietana 1 szk
sól
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowa tarta

Masło posiekać z mąką i solą. Dodać 4 łyżki wody i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię i odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Podsmażyć, a następnie ostudzić i dodać jajko oraz śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej wcześniej formy do tarty. Na wierzch położyć farsz i posypać startym serem. Zapiekać do momentu aż się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.07.2013 07:26
pyszna, uwielbiam szpinak
olkaaa 08.05.2013 07:31
już dawno nie jadłam
Grazyna0211 16.12.2012 17:25
smaczna
Grazyna0211 16.12.2012 17:25
smaczna
alaaa 15.05.2012 13:08
wykwintne danie
Rybciia 27.04.2012 23:50
pycha
Rybciia 27.04.2012 23:50
pycha
iwona332 18.08.2011 10:13
super
anoosia 10.06.2011 16:39
uwielbiam szpinak
jeta72 02.06.2011 11:09
na pewno pyszne;)
kuklik 27.05.2011 10:25
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak