Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 główki
kiełbasa 75 dkg
pieczarki 75 dkg
cebula 2 szt
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sos słodko-kwaśny 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki bigos

Młodą kapustę umyć,poszatkować i posolić,włożyć do garnka,zalać wodą,gotować ,aż woda odparuje. Cebulę kiełbasę,pieczarki kroimy w kostkę,wszystkie składniki kolejno podsmażamy,tak by pieczarki całkowicie nie odparowały,dodajemy do kapusty.Wlewamy sos słodko-kwaśny,przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.02.2015 15:36
fajny przepis
Margo1 10.05.2013 09:13
rewelacyjny jest
Ewelina38 21.11.2011 12:46
uwielbiam bigos, nigdy nie dodawałam do niego pieczarek, zawsze suszone grzyby ale jadłam z pieczarkami i też jest bardzo smaczny :)
dorotka0000025 26.10.2011 13:54
fajny pomysl
Wafelek2601 24.10.2011 09:20
mniam
Motorek 10.10.2011 12:13
smaczny
kuklik 26.09.2011 10:28
naprawdę szybkie
kate.500 23.08.2011 11:09
pycha
Teresa19 10.08.2011 15:18
ekstra
Ania67 21.07.2011 10:54
pyszny
Tika4444 30.06.2011 10:00
fajny bigosik
ronald88 10.06.2011 11:33
super
AgaS10 29.05.2011 08:18
fajny:)
Justyna Jussstiii 28.05.2011 16:36
super
Elżbieta17 27.05.2011 11:04
Ciekawy pomysł:)
Margo1 25.05.2011 09:19
pychotka
ela16 24.05.2011 09:44
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak