Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielona szynka z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
mleko
czosnek 1 ząbek
cebula 1 mała
rozmaryn 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
kiełbasa śląska 1 laska
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
otręby owsiane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielona szynka z kiełbasą

Otręby zalać odrobiną mleka i odstawić do napęcznienia. Mięso zemleć wymieszać z obraną, posiekaną cebulą i czosnkiem.Dodać jajko ,otręby i doprawić do smaku przyprawami.Dobrze wyrobić i podzielić na porcje(mi wyszło 7 ). Formować podłużne kotlety i wcisnąć do każdego kawałek kiełbasy. Panierować w tartej bułce i usmażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.05.2013 13:06
dobrze ,ze podzieliłaś kiełbaskę na 4 bo tak grube pętko wsadzić to trochę za ciężkie na żołądeczek
PaniMISIOWA 02.07.2012 19:52
pomysłowe
Dorian 24.06.2012 20:04
super
smakowita 28.02.2012 21:09
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
jasiek 13.02.2012 22:58
coś nowego
MAR3STA 24.07.2011 23:01
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak