Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka II

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 2 szklanki
kwaśna śmietana 3/4 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 5 sztuk
margaryna 1/4 kostka
smalec 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sok z cytryny
olejek migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka II

Żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy tłuszcze, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ucieramy i łączymy ze śmietaną. Na koniec łączymy z pianą z białek i mąką. Dodajemy sok i olejek migdałowy. Babkę pieczemy a po ostudzeniu polewamy dowolną, ulubioną polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

amorzenek 24.05.2011 07:48
pychota
iwa643 24.05.2011 07:29
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak