Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ NA MLEKU Z DODATKIEM RODZYNEK

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 kg.
mleko 2 l.
Cynamon mielony Prymat - do smaku
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ NA MLEKU Z DODATKIEM RODZYNEK

Ryż zalać zimną wodą, zagotować, następnie wodę odlać i kilkakrotnie przełukać zimną wodą. Kolejno ryż zalać mlekiem, w takiej ilości by mleko zakryło ryż. Pozostałe mleko dodawać w czasie gotowania. Do ryżu i mleka dodać także szczyptę soli oraz cukier a pod koniec gotowania rodzynki. Przed zjedzeniem posypać cynamonem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 23.05.2011 23:50
Z jakiej bajki ten spoób gotowania ryżu?! Gotowanioe przez hartowanie?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak