Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kokosem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2.5 szklanki
cukier 1.5 szklanki
wiórki kokosowe 1\\2 szklanki
margaryna 375 g
jajko 8 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
biszkopty okrągłe 2 opakowania
dżem morelowy 35 dag
polewa czekoladowa 1 opakowanie
wiórki kokosowe do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kokosem

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę (dwie łyżki odłożyć) wymieszaną z proszkiem, na koniec pianę z białek. Ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki, do trzeciej resztę mąki. Na blaszkę wylać ciasto z wiórkami ułożyć na nim warstwę biszkoptów posmarować dżemem, wylać kolejne ciasto z kakao i na nie biszkopty i dżem, na wierzch ciasto jasne.Pieczemy w temp. 180st około 60 min. Ostudzone polewamy polewą i posypujemy wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 22.11.2013 09:49
palce lizac
bietka 09.05.2013 17:34
musi być pyszne takie ciacho :)
goofy9 07.05.2013 22:12
super przepis, wygląda pysznie
Jastinka 12.03.2012 20:52
świetne
czekoladka_m 23.08.2011 13:41
Aż mi ślinka cieknie jak patrzę na takie cudo:)
jogobella23 30.05.2011 11:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak