Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z kolorowymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
estragon 1 pęczek
olej 1 łyżka
białe wino 250 ml
serek topiony 80 gram
mrożona mieszanka warzywna 400 gram
łosoś filet 800 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z kolorowymi warzywami

Rybę umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Czosnek obrać, przez praskę przecisnąć na rybę. Doprawić ją solą i pieprzem, smażyć na maśle około 5 minut z każdej strony. Zioła posiekać, poddusić na oleju, doprawić solą i pieprzem. Wino wlać, gotować na małym ogniu około 5 minut. Dodać topiony serek, rozpuścić i sos jeszcze raz doprawić. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Podać z rybą, sosem i np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.07.2011 22:55
lubię łososia
romanrafal
romanrafal 25.05.2011 05:15
świetny
halina17 23.05.2011 12:40
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak