Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki nadziewane mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki 1 kg
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 sztuka
jaja 2 sztuki
masło 1 łyżka
smalec 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki nadziewane mięsem mielonym

Żołądki oczyszczamy i zalewamy osolonym wrzątkiem. Miękkie - osuszamy. Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy mięso mielone, jajak, bułkę tartą, doprawiamy. Masę wyrabiamy i nadziewamy nią żołądki. Wiążemy nitką, podsmażamy na smalcu, dodajemy odrobinę masła, zalewamy wywarem i dusimy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.05.2011 12:41
Dla mnie pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak