Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nerki po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nerki wieprzowe 5 sztuk
szczypiorek 1/2 pęczek
olej 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
imbir szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Nerki po chińsku

Nerki oczyszczamy i zalewamy na 1 godz. zimną wodą. Osuszamy i kroimy na niewielkie plasterki. Gotujemy je około 5 min i ponownie osuszamy. Na gorący olej wsypujemy imbir, posiekany czosnek, pieprz. Wkąłdamy nerki i podsmażamy z obu stron. POd koniec smażeniawlewamy sos sojowy, sok z cytryny, cukier. Całość mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.05.2011 12:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak