Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowy farsz do naleśników

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1/2 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko 1/2 szklanka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowy farsz do naleśników

Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy zimnym mlekiem i zagotowujemy tak by powstała gęsta masa. Szpinak odmrażamy i łączymy z zasmażką. Dodajemy zmiażdżony czosnek, doprawiamy. W razie potrzeby zagęszczamy bułką tartą.
POwstałym farszem smarujemy naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.05.2011 14:47
z pewnościa smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak