Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwiaty w cukrze

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwiaty bzu 100 sztuk
drobny cukier 100 gram
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kwiaty w cukrze

Wyjemy i suszymy kwiatostany.Nastepnie ubijamy białko i malujemy kazdy platek pedzelkiem.Nastepnie zanurzamy kwiaty w cukrze i zsypujemy nadmiar.suszymy w piekarniku w temperatzurze 90 stop.Przechowuj w szczelnych słoikach, poszczególne warstwy oddzielone pergaminem. Są efektowną dekoracją (jadalną oczywiście).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.02.2012 20:38
coś takiego, nie wiedziałam że kwiaty bzu są jadalne
gusia1000 03.10.2011 16:02
Są superowe.
iga2 29.07.2011 22:05
mi tez sie podobają
dorotka0000025 09.07.2011 20:09
super
Anna169Hosz 28.05.2011 20:35
Ciekawy pomysł.
tatiana2 25.05.2011 13:02
Wyglądają świetnie :)
AgaS10 24.05.2011 10:06
super jako dekoracja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak