Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z pastą jajeczną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białe szparagi 1/2 pęczka
kapusta pekińska 4 liście
szczypiorek 4 sztuki
majonez 2 łyżki
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
musztarda 1,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z pastą jajeczną

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Jajka utrzeć blenderem z majonezem, musztardą, octem, cukrem i papryką. Z liści kapusty ściąć białą część. Posmarować liście pastą jajeczną, ułożyć na nich szparagi. Zwijać liście w rulonik, związać szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 02.03.2012 00:08
super szparagi
ewelinapac 02.12.2011 14:26
fajne
pacpaw 08.11.2011 20:14
ale smakołyk odkryłem :o)
Emiliozo 16.08.2011 15:45
wyglądają fantazyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak