Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 12 szt
wątróbka drobiowa 50 dag
suszone śliwki 10 dag
olej słonecznikowy 2-3 łyżki
pieprz
sól
orzechy laskowe 5 siekane

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem z wątróbki

Śliwki wypłukać, zalać gorąca wodą, po 15 minutach osączyć i zmiksować lub bardzo drobno pokroić. Wątróbkę zemleć, smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju, mieszając. Dodać śliwki i orzechy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć farsz na naleśniki i złożyć w trójkąty, lekko zrumienić. Podawać z surówka z pora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak