Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki wątrobiane do rosołu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czerstwa bułeczka 8 dag
mleko 1 szkl
wątróbka wieprzowa 15 dag
śledziona 5 dag
cebula 15 dag
jajko 2 szt
masła 3 dag
sól
pieprz
majeranek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki wątrobiane do rosołu

Bułkę namoczyć w gorącym mleku. Drobno posiekaną cebulę przesmażyć na smalcu. Wątrobę i śledzionę drobno posiekać. Wymieszać dokładnie odciśniętą bułkę, posiekaną wątrobę, śledzionę i przesmażona cebulę z rozbełtanymi jajkami i ze stopionym masłem; przyprawić solą i pieprzem; pozostawić na 20 minut. Zagotować 1 litr wody, osolić. Formować małe kuleczki i gotować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak