Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki tygrysie z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona papryka 1/2 szt
cebulki 4-5 szt
olej 1-2 łyżki
fasola szparagowa 100 g
krewetki 200 g
czosnek posiekany 2 ząbki
wytrawne sherry 2 łyżki
imbir starty 2,5 cm
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki tygrysie z fasolką szparagową

Rozgrzać na ostrym ogniu łyżkę oleju w woku albo na dużej teflonowej patelni. Smażyć 4 minuty papryki, cebule i fasolkę, stale mieszając. Dodać krewetki i smażyć 2-3 minuty. Dodać imbir i czosnek i odrobinę oleju, jeśli potrawa zacznie przywierać. Smażyć jeszcze minutę. Zdjąć patelnię z ognia, dolać sherry i podawać z ryżem albo z makaronem ryżowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak