Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po generalsku z szyjkami rakowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krucha kość wołowa 30 dag
kura 60 dag
woda 2,5 l
marchew
pietruszka
seler kawałeczek
kapary 1-2 łyżki
szyjki rakowe 10 dag
koperek
ryż 2 łyżki
sól
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po generalsku z szyjkami rakowymi

Kości umyć, porąbać, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać umytą kurę oraz oczyszczone i opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, oddzielić od kości, pokrajać w paseczki, włożyć do wazy. Rosół przecedzić, połączyć z opłukanymi kaparami, podgrzewać około 5 minut. Potem wlać do wazy, dodać szyjki rakowe, posiekany koperek i ugotowany ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak