Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z endywią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
endywia 1 szt
szalotka 2 szt
masło 1 łyżka
serwatka 4 łyżki
musztarda dijon 2 łyzki
szczypiorek siekany 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z endywią

Nieobrane ziemniaki gotować 20-30 minut (w zależności od wielkości) w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, lekko ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Endywię oczyścić, umyć i pokroić w paski grubości 2 cm. Szalotki obrać i posiekać. Masło podgrzać na patelni i zeszklić na nim szalotki. Serwatkę połączyć z musztardą i olejem, doprawić solą i pieprzem, dodać podduszone szalotki i 3 łyżki szczypiorku. Do dużej salaterki włożyć jeszcze ciepłe ziemniaki oraz endywię i wymieszać z sosem musztardowy. Sałatkę posypać resztą szczypiorku i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak