Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo -szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
szparagi 20 dkg
przecier pomidorowy 1 szklanka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo -szparagowa

W bulionie warzywnym ugotować szparagi, podać je z tartą bułką na maśle albo na zimno w sosie winegret. Wywar ze szparagów wykorzystać do zrobienia zupy pomidorowej- dodać do smaku przecier lub koncentrat pomidorowy , zagotować, przyprawić odrobiną cukru.
Zupę podawać z makaronem lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.11.2012 14:22
na pewno smaczna zupa !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak