Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec do chlleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 500 gr
2 cebule, pieprz, 4 ząbki czosnku
karkówka 250 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec do chlleba

Słonine pokroić w drobną kostkę wrzucić do rondla dodac szklanke wody i wolno podgrzewać aż skwarki będż przezroczyste, mięso pokroić w bardzo drobna kostke i dodać do tłuszczu. Smażyć przez godzinę.Cebulę posiekać i dodać do tłuszczu, gdy cebula nabierze złotego koloru, garnek zdjąć z ognia. Dodać pieprz, zmiażdzone ząbki czosnku, przelać do kamiennego naczynia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 05.10.2011 11:03
super
adam1f 01.06.2011 00:13
może być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak