Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina z włoską kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości 80 dag
główka białej kapusty 2 szt
mąka 1 łyzka
masło 2 ł
cebula 1 szt
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z włoską kapustą

baraninę umyć dokładnie dodać cebulę i gotować w niewielkiej ilości wody ok 30 minut kapustę obrać z wierzchnich liści podzielić na ćwiartki sparzyć dodać do baraniny i gotować razem do miękkosci pod koniec zaś posolić z masła i mąki zrobić białą zasmażkę rozprowadzić wywarem wlać do rondla z mięsem i kapustą i mieszać chwilę podgrzewając aż sos zgęstnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 24.11.2011 11:22
oryginalna propozycja
Motorek 22.11.2011 10:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak