Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żur ze śledziem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas owsiany 2 szklanki
solony śledź 1 sztuka
śmietana 1 szklanki
sól 2 łyżeczki
pieprz2 łyżeczki
grzyby suszone 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: żur ze śledziem

Najpierw do wymoczonego osolonego sledzia obrać ze skóry i ości pokroić w cienkie paski grzyby zaś umyć zalać przegotowaną wodą ostawić na ok 2 godziny po czym ugotować miekie pokroic w paski a do wywaru z grzybów wlać zakwas owsiany zaotować doprawić do smaku solą i pieprzem wlać śmietanę wymieszać podgrzać do wazy wrzucić pokrojopnego już śledzia i grzyby wlać ugotowany żur wymieszać dokładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 23.05.2011 09:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak