Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    400 gram
  • kremówka

    50 dkg
  • żelatyna

    3 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • żółtka

    4 sztuki
  • cukier

    20 dkg
  • polewa czekoladowa

  • twaróg

    50 (na sernik)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnuszka wlać mleko, dodać cukier i żółtka. Podgrzać, mieszając. Przelać do miseczki, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać, schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno. Tężejącą masę żółtkową utrzeć z twarogiem, następnie delikatnie wymieszać ze śmietanką. Prostokątną foremkę wyłożyć folią, na spodzie ułożyć herbatniki, na nie wyłożyć część masy serowej, ponownie warstwę herbatników, masę serową i przykryć herbatnikami. Udekorować rozpuszczoną polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

01.12.2011 10:55
pycha

IKrakowianka

01.10.2011 00:49
pyszności

elwal

09.08.2010 15:27
Lubię serniki na zimno :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat