Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 400 gram
kremówka 50 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 20 dkg
polewa czekoladowa
twaróg 50 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Do garnuszka wlać mleko, dodać cukier i żółtka. Podgrzać, mieszając. Przelać do miseczki, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać, schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno. Tężejącą masę żółtkową utrzeć z twarogiem, następnie delikatnie wymieszać ze śmietanką. Prostokątną foremkę wyłożyć folią, na spodzie ułożyć herbatniki, na nie wyłożyć część masy serowej, ponownie warstwę herbatników, masę serową i przykryć herbatnikami. Udekorować rozpuszczoną polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 01.12.2011 10:55
pycha
IKrakowianka 01.10.2011 00:49
pyszności
elwal
elwal 09.08.2010 15:27
Lubię serniki na zimno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak